SNEEUW- EN IJSTRAINING

Leer driften en glijden  op sneeuw en ijs!

Verscholen in de bergen vlak bij Katschberg, in Oostenrijk, ligt een fantastisch trainingcentrum. Hier kan je leren rijden en driften op sneeuw en ijs. Op rijafstand van Nederland, dus geen dure vluchten en hotels zoals de trainingcentra in Finland of Zweden. Wij bieden een vierdaags arrangement aan waarbij je met je eigen auto op het circuit terecht kan. Onder begeleiding van rallyrijder Reini Sampl leer je de fijne kneepjes van het vak. Uitwijkoefeningen, driften over al de vier wielen, de leukste training die je maar kan bedenken! De tweede dag ga je vrij rijden om één van de andere vlak bij gelegen circuits. We overnachten in Katschberg. Dit wintersportplaatsje ligt 30 minuten van het circuit. Katschberg heeft een leuk wintersportgebied, met onder andere de langste piste van Oostenrijk. Ook zijn er mogelijkheden om te langlaufen of te parapenten.

Er zijn totaal vier circuits, die onderling ook weer verdeeld kunnen wordend. De circuits zijn van sneeuw en ijs, variërend van ruime oefenbanen tot slingerende paadjes met hoogteverschil.

Helaas kunnen we deze training in het voorjaar  2021 niet aanbieden.

Programma

We organiseren dit  event 3-7 februari en 11-15 februari 2020

3 / 11 februari:
Aankomst in Katschberg, een gezellig wintersportplaatsje. Inchecken in hotel Lärchenhof.

4  / 12 februari:
Na het ontbijt rijden we naar het circuit. Er zijn twee locaties met per locatie weer verschillende circuits. De eerste dag beginnen we op een brede en vlakke baan met de basistechnieken. De Oostenrijkse rallyrijder Reinholt Stampl geeft tips een aanwijzingen. Gaandeweg de dag ga je steeds harder en steeds meer dwars. De circuits slingeren zich door het dal. We lunchen halverwege in een lokaal restaurantje.

5 / 13 februari:
Alleen maar dwars! We rijden net zo lang totdat je op de rechts stukken zelfs door het zijraampje moet kijken… Wederom lunchen we op of vlak bij het circuit.

6 / 14 februari:
Skieën rondom Katschberg, of optioneel nog een dag extra driften.

7  / 15 februari:
Na het ontbijt vertrekken we weer naar Nederland.

Je neemt je eigen achterwiel- of vierwiel aangedreven auto mee. Winterbanden zijn een must. De kans op schade is minimaal, als je de bocht niet haalt komt je in de sneeuw tot stilstand. Of je huurt een achterwiel-aangedreven BMW cupauto, eventueel voorzien van spikes! Uiteraard kan je ook zelf een raceauto mee nemen op een aanhanger.

Prijs:

€1850,00 per persoon, op basis van 2 personen per kamer en 2 personen per auto.
Inclusief vier overnachtingen in Lärchenhof ****, volpension, twee dagen circuittraining / vrij rijden, skipas, exclusief BTW (Reisbureauregeling)
Optioneel:
Derde dag vrij rijden in plaats van skieën €350,00
Huurauto €550,00 per dag, deze kan je met z’n 2-en delen. (BMW 325 Cupauto)
1-persoons kamer toeslag op aanvraag.