Leer rijden in je eigen auto

Vijf keer per jaar geven we een cursus terreinrijden voor deelnemers die zelf een terreinauto hebben. As slow as possible, as fast as necessary! Tijdens deze off road cursus, die een dag duurt, leer je hoe je om moet gaan met de hoge en lage gearing, wanneer je differentieelsloten gebruikt en hoe je eventueel in het terrein gebruik maakt van tractiecontrole. Onze cursisten komen met de meest verschillende auto’s, van Land Rover Series tot Range Rovers en van Volkswagen Touaregs tot Porsche Cayennes.

Op maat gegeven cursussen

Gebruik je voor je werk terreinauto’s en willen jij en je collega’s leren hoe ze hiermee om moet gaan? Afgelopen jaren hebben we diverse voertuig specifieke cursussen gegeven aan hoveniersbedrijven, Staatsbosbeheer, een woningbouwvereniging, overlanders en een organisatie die werkt met recovery-voertuigen op het TT circuit, we hebben afgelopen jaren diverse voertuigspecifieke cursussen gegeven. Hoe rij je met een aanhanger in het terrein, hoe werk je veilig met een lier, etcetera.

DAGCURSUS
TERREINRIJDEN

Fürstenau, de ideale locatie!

Onze 4×4 cursussen voor deelnemers met een eigen terreinauto vinden plaats in Fürstenau, net over de grens in Duitsland. Dit off road terrein bestaat voornamelijk uit bosgrond en zandgrond, en niet uit klei waarin scherpe stenen zitten. Ideaal, de kans op schade rijden is hier vrijwel nihil. Toch biedt het terrein meer dan voldoende uitdaging. Veel hoogteverschillen, natte en droge plekken, volop ruimte en een professionele afspuitplaats waar na afloop van de cursus de auto’s weer schoongemaakt kunnen worden.

Na een korte theoretische uitleg beginnen we eerst met wat oefeningen in het andere gebruik van rem en gaspedaal bij het rijden in de lage gearing. De deelnemers die met een automatische versnellingsbak rijden oefenen met het zo constant en langzaam mogelijk te rijden, ook in heuvelachtig terrein, zonder “dotjes” gas. Gaandeweg de dag gaan we steeds dieper het bos in. Alles onder het motto “as slow as possible, as fast as necessary”. We leren de cursisten vooral de mogelijkheden van hun voertuigen, en niet de onmogelijkheden. Hoe veilig af te dalen, welke sporen juist wel of juist niet te pakken, wat het effect is van “cross axle” bij zowel beklimmen als afdalingen en hoe je bergingsmaterialen gebruikt. Ook zullen we de werking van elektronische hulpmiddelen zoals tractie controle leren gebruiken.

De off road cursus is zeer geschikt voor twee deelnemers per voertuig, je rijdt dan om toerbeurt. We werken met maximaal 5 voertuigen per instructeur. Ook de instructeur heeft een eigen terreinauto bij zich, waarmee hij oefeningen voor kan doen. Deze cursusdag is inclusief koffieontvangst, lunch en afsluitend buffet. Het buffet staat direct klaar om 17:00, zodat iedereen om 18:00 weer huiswaarts kan.

Cursus in je eigen auto?

4X4 CURSUS OP MAAT

Hovenier, Natuurbeheerder of Overlander?

Ben je beroepsmatig of in je vrije tijd regelmatig met een terreinauto op pad? Wil je goed voorbereid met jou zorgvuldig opgebouwde overland-camper op wereldreis? Wij organiseren ook 4×4 cursussen “op maat”. Hoe je met een aanhanger het beste op onverhard terrein kan rijden, wanneer je bandenspanning gaat verlagen en welke recovery-materialen je absoluut bij je moet hebben en hoe je er mee om moet gaan.

Adventure King heeft geen financieel voordeel bij de verkoop van materialen, je krijgt van ons oprecht en eerlijk advies.