Cursus met eigen auto

4x4 cursus De leukste 4×4 cursus!

Heb je zelf een terreinauto, en wil je een 4×4 cursus terreinrijden doen? Ook daarvoor hebben we mogelijkheden! We beginnen het programma met een uitgebreide uitleg van het ontstaan van terreinauto’s, en de verschillende types die nu het meest verkocht worden. Wat maakt een SUV geschikt genoeg om ook iets pittiger terrein te kunnen berijden? Hoe werkt dat extra versnellingspookje? Veel SUV en terreinautobezitters weten niet half wat de (on)mogelijkheden van hun auto’s zijn! Na de koffie en de theorie rijden we naar het Off Road terrein in Fürstenau, een uurtje vanaf De Lutte.

Op het off-roadterrein krijgen de chauffeurs per hindernis tekst en uitleg. Onze instructeurs kunnen ook vooraf de hindernissen demonstreren in één van de deelnemersauto’s of in onze eigen Land Rover Defenders. De instructeurs weten bovendien welke hindernissen voor bepaalde types te heftig zijn, zodat schade rijden niet nodig is!

We blijven tijdens de 4×4 cursus  de hele dag op het off-road terrein, tussen de middag staat de lunch klaar op het bivak-terrein van deze voormalige legerbasis. Na afloop staat in het vlak bij Furstenau gelegen restaurant een heerlijk buffet klaar. We rijden met maximaal 10 auto’s per groep, om een goede instructie te kunnen waarborgen. De cursus is alleen geschikt voor auto’s met permanente vierwielaandrijving en een lage gearing. Hieronder vallen ook SUV’s als bijvoorbeeld de Volkswagen Touareg, Range Rover Sport, Suzuki Grand Vitara en Porsche Cayenne. Wil je weten of jouw auto ook mee kan? Bel of mail ons even! Sommige SUV’s hebben geen lage gearing, maar een automatische versnellingsbak acht of negen versnellingen en een hele korte eerste versnelling. Dan lukt het wel. Maar er zijn ook auto’s met vierwielaandrijving, die desondanks helemaal niets in het terrein te zoeken hebben. Bijvoorbeeld een Mitsubishi Outlander PHEV, BMW X5 of een Tesla X  

Twente